BEOGRAD – Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsili su pet osoba – četiri državljanina Crne Gore i jednog državljanina Srbije, i zaplenili oko 30 kilograma marihuane.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlkanje u promet opojnih droga, uhapšeni su državljani Crne Gore V. G. (30), B. B. (28), D. S. (45), V. D. (18) i državljanin Srbije V. T. (38), saopštio je danas MUP.

Foto:MUP

Policijski službenici su na opštini Čukarica zaustavili dva automobila crnogorskih registarskih oznaka, od kojih je jedan prevozio drogu, a drugi služio kao tzv. „čistač“ koji je išao ispred vozila u kome je nađena droga.

Foto:MUP

Prilikom pregleda automobila marke „polo“, policija je u gepeku pronašla dve veće torbe u kojima se nalazilo 18 paketa marihuane, ukupne težine 30 kilograma.

Foto:MUP

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kaže se u saopštenju.