BEOGRAD – Protestna šetnja “Stop krvavim košuljama” zbog nasilja vlasti i napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića biće održana danas u Beogradu, a organizatori su najavili da neće biti stranačkih obeležja i govora političara.

https://youtu.be/iugTAkrSero

Šetnja će početi u 18 sati sa platoa ispred Filozofskog fakulteta, a učesnici će proći pored Skupštine Srbije, zgrade Radio-televizije Srbije, a zatim Svetogorskom i Makedonskom ulicom do Trga

Republike i zgrade Staklenca. “Želimo da ovom gradjanskom protestnom šetnjom pokažemo da smo protiv svakog vida nasilja koje trenutna vlast vrši nad gradjanima Srbije, bilo da je to fizičko, verbalno, medijsko nasilje ili pritisci na pojedince”, najavili su organizatori. Dolazak su najavili Vojni Sindikat Srbije, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, Lokalni front, Gradjanski front, Ne davimo Beograd, Savez za Srbiju, Pokret Centra, Pokret slobodnih gradjana, Socijaldemokratska stranka i Nova stranka.

Najavljeno je da će se ispred Filozofskog fakulteta obratiti košarkaški trener Duško Vujošević i glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović. Demokratska stranka Srbije saopštila je juče da neće učestvovati na protestnoj šetnji, iako je učestvovala na konferenciji za novinare i na protestu u Kruševcu, jer je najavljeno učešće glumice Mirjane Karanović koja je, po njihovoj oceni, “često iznosila antisrpske stavove”. Napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dva člana te stranke dogodio se 23. novembra u kruševačkoj Mesnoj zajednici Rasadnik gde je trebalo da bude održana tribina Saveza za Srbiju. Policija je ubrzo posle toga uhapsila trojicu za koje se sumnja da su metalnom šipkom udarili Borka Stefanovića u glavu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here