Rožajska policija uhapsila je juče N.T. (61) iz Rožaja, koji se potraživao radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora na koju je osuđen zbog krivičnog dela ucena u produženom trajanju, izvršenom u Crnoj Gori na štetu žene iz Hrvatske, saopšteno je iz Uprave policije, pišu Vijesti.

“N.T. je pronađen u porodičnoj kući gde su policajci i došli jutros kako bi ga priveli na izdržavanje kazne zatvora shodno saznanjima kojima su raspolagali da se N.T. vratio, budući da se skrivao od momenta izvršenja krivičnog dela”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je prilikom hapšenja N.T. pružao otpor i mašio se pištolja koji je repetirao preteći policajcima da mu ne prilaze.

“Policajci su ga potom savladali i uhapsili ga, uz upotrebu sredstava za vezivanje. Od njega je oduzet pištolj u ilegalnom posedu odnosno sa oružnim listom istekle važnosti koji je glasio na ime ovog lica. O svemu je obavešten nadležni tužilac koji se izjasnio da je N.T. ovom prilikom počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu policijskih službenika. N.T. je priveden u ZIKS radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od osam meseci na koju je osuđen u decembru prošle godine zbog krivičnog dela ucena u produženom trajanju”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije