ZAGREB/SARAJEVO – Padavine i zimski uslovi izazvali su probleme u saobraćaju u Hrvatskoj, a snega ima na većini puteva u Gorskom kotaru i Lici.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri te Dalmaciji, i obrnuto, javlja Hrvatski auto-moto klub.

Snažan vetar takođe izaziva probleme na Jadranskoj magistrali.

Sneg pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, delu Dalmacije, centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme, prenosi N1.

U većem delu BiH zbog snega saobraćaj se takođe otežano i usporeno odvija, javila je Fena. Na deonicama puteva u južnim krajevima saobraćaj se odvija se po mokrim kolovozima – saoptteno je iz Auto moto saveza BiH.

Na području Romanije zabrana je prometa za teretna vozila. Na deonicama preko planinskih prevoja obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.