PRIŠTINA – Predsednik Kosova Hašim Tači je danas izjavio da se, prema onome što on zna o istrazi, ubice lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića nalaze u Beogradu.

Tači je na novogodišnjoj konferenciji za medije rekao da se nad da će vlasti u Srbiji saradjivati na dovodjenju ubica pred lice pravde.

“Prema onome sa čime sam upoznat, istraga je u veoma važnoj fazi i glavni osumnjičeni su u Beogradu, tako da nam preostaje saradnja i sa medjunarodnim organima i sa Beogradom kako bi bili uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića”, rekao je Tači.

Govoreći o Specijalnim sudu i pozivima koje su dobili pojedini bivši komandanti OVK da se pojave pred sudom Tači je rekao da Kosovo nema čega da se plaši i da tu politici nema mesta.

“’Vreme je da se crni oblak skloni sa Kosova. Imali smo slučajeve i u ranijem periodu da su oni koji su se našli pred licem pravde izašli čisti i bez krivice. Borba OVK je bila pravedna i čista. Pozivam sve koji su pozvani da odu na saslušanje”, rekao je Tači.

Kosovski predsednik je rekao da će prvo pitanje koje će pregovaračka ekipa Kosova koja je formirana od strane Skupštine Kosova otvoriti u Briselu biti pitanje nestalih osoba.

(Beta)