BEOGRAD – Kompanija Antena grupa postigla je dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori, saopštila je Antena grupa, a preneo B92. Vrednost akvizicije iznosi 180 miliona evra, a postupak izdavanja dozvole regulatornih tela je u toku, navodi se na sajtu B92.

U vlasništvu Antena grupe se nalaze dve televizije s nacionalnom frekvencijom – Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala Prva.rs, O2tv.rs i B92.net.

B92 prenosi izjavu Milovanovića u kojoj se navodi da on “s velikim zadovoljstvom najavljuje preuzimanje jedne od najprestižnijih medijskih kuća u Srbiji i Crnoj Gori”, odnosno Antena grupe.

“Imajući u vidu besprekoran imidž i odlične rezultate poslovanja medijskog giganta, ciljevi i planovi će se kretati u pravcu suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme”, rekao je Milovanović.

Telekom Srbija je početkom novembra kupio kablovskog operatora Kopernikus tehnolodži, koji je bio deo Kopernikus korporacije.

Na pitanje Insajdera koliko je tačno plaćen Kopernikus Tehnolodži, u ovoj kompaniji nisu saopštili ukupan iznos, već podatak da je plaćeno manje od 1.000 evra po korisniku interneta i multimedije.

Prethodno je Telekom Srbija u saopštenju naveo podatak da Kopernikus Tehnolodži ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, ali i da je za novu akviziciju platio “manje od 200 miliona evra”.


B92/indeksonline.rs