NOVI PAZAR – Tri osobe iz Novog Pazara stradale su u bombardovanju savezničkih snaga u Siriji, ekskluzivno saznaje portal indeksonline.rs

Kako saznajemo, od projektila ispaljenog iz aviona stradala je supruga novopazarca Rejhana Plojovića poznatog pod nadimkom Bato, Emina Plojović, kao i njihovo četvoro dece.

Stradalo je dvoje dece starosti četiri i devet godina iz braka Emine i Rejhana, kao i dvoje dece koje su usvojili u Siriji. Usvojena deca su takođe ostala bez roditelja koji su ranije poginuli u ratu.

Kako saznaje indeksonline.rs, Rejhan Plojović je uspeo da preživi.

Plojović Rejhan (1986) iz Novog Pazara u Siriju je otišao 19. novembra 2013. sa suprugom Eminom Plojović i dvoje maloletne dece. Blizak je saradnik  Abida Podbićanina, imama iz Velike Župe kod Prijepolja, osnivača novopazarskog džemata Furkan (Islamska omladina Sandžaka – Furkan), koji je svojevrsni regrutni centar islamskih ratnika sa prostora Balkana.

Plojović je učestvovao u angažovanju drugih islamskih terorista, njihovom naoružavanju i prebacivanju preko Turske u Siriju. Početkom aprila 2018. posle više od četiri godine suđenja, Specijalni sud u Beogradu osudio je Plojovića na davet godina i šest meseci zatvora zbog učešća u međunarodnom terorizmu.


Foto:Tanjug-AP-ilustracija