BEOGRAD – Tužilaštvo za organizovani donelo je večeras naredbu o sprovođenju istrage protiv 12 osumnjičenih za krađe automobila u Beogradu i Nišu, njihovo rasturanje u delove i dalju prodaju krajnjim kupcima.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je preložilo da se osumnjičenima koji su juče uhapšeni, njih 11, odredi pritvor, dok se jedan osumnjičeni već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog postupka, saopšteno je iz tužilastva.

Pritvor je predložen za Miroslava Jevtovića, Gorana Jevtovića, Ivana Vranića, Ivana Grbića, Nenada Jevtovića, Marka Jevtovića, Radovana Sretenovića, Gorana Paunovića, Bobana Paunovića, Blagomira Jevtovića i Gorana Ćurčića.

O predlogu za pritvor odlučivaće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Pomenuti i još jedan osumnjičeni terete se za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teška krađa.

Naime, sumnja se da su kao organizovana kriminalna grupa od 30. aprila do 24. decembra bavili krađom automobila u Beogradu i Nišu i potom ih rasturali u delove radi dalje prodaje.

Za sada se sumnja da su tako ukrali 33 automobila srednje i visoke klase (škode, volksvagen i fiat), koje su u neoliko garaža na području sela Mojsinje u okolini Čačka, rasturali u delove i prodavali na svojim auto otpadima, prodavnicama auto delova i auto servisima, navelo je tužilaštvo.

Akcija hapšenja osumnjičenih sprovedena je u saradnji tužilaštva za organizovani kriminal, BIA i SBPOK.