NOVI PAZAR – Udruženje za pomoć MNRO Novi Pazar uz finansijsku podršku Međunarodnog udruženja žena uspešno je realizovalo projekat ’’Radimo zajedno’’.

Zahvaljujući podršci IWC omogućena je nabavka mašina za izradu predmeta od drveta i šperplolče prilagođenih korisnicima usluge Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle ometene u razvoju – navode organizatori projekta. Cilj projekta je da u narednom periodu proširi postojeće kapacitete i obuči korisnike za rad sa novim materijalima kao što su drvo i šperploče kao i za izradu predmeta i ukrasa od istih.

“Kao krunu završetka projekta organizovali smo prodajnu izložbu gde su naši korisnici napravili razne materijale koje smo izložili ovde da bi ljudi mogli da vide i kupe te predmete. Prodaja je protekla neočekivano dobro i uspeli smo da prodamo skoro sve proizvode. Novac od prodaje ide za decu u humanitarne svrhe” – rekla nam je Lejla Delić, sekretar udruženja MNRO.

Udruženje MNRO je nevladina, nestranačka, neprofitabilna organizacija koja kroz raznovrsne aktivnosti radi na stvaranju evidencije o mentalno nedovoljno razvijenim osobama, podizanju svesti u lokalnoj zajednici o ovim osobama i njihovim problemima, stvaranju uslova za njihovu kontinuiranu rehabilitaciju, socijalizaciju i osposobljavanje za samostalan život prema preostalim sposobnostima i mogućnostima.

“Danas su nas posetile naše državne i opštinske institucije, naravno i naš gradonačelnik je bio tu da nas podrži. Bile su tu naše kolege iz drugih udruženja, bili su naši donatori koji nas podržavaju u svim našim akcijama, i naravno naši građani, roditelji naših korisnika” – dodala je Delić.

“Gradska uprava je uvek tu da podrži udruženje koje izuzetno dobro radi. Vidimo da je bilo veliko interesovanje povodom ove izložbe. Gradska uprava podržava rad ovakvih udruženja kako bi nedovoljno razvijenim osobama omogućili što lakši život” – izjavio je za naš portal Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.


E.Ć. /Foto:S.Župljanin