NOVI PAZAR – Članovi “Otvorene ruke” i ove godine će distribuirati garderobu sa Novogodišnjeg vašara porodicama slabijeg materijalnog stanja. Učesnici vašara odazvali su se i ovoj tradicionalnoj humanitarnoj pomoći i donirali brojne artikle, uglavnom garderobu, odeću i obuću.

Već je postala tradicija da se preostala roba donira onima kojima je najpotrebnija. Reč je o kvalitetnoj garderobi koja je namenjena za ovo doba godine kao što su kape, rukavice, šalovi i ostali odevni predmeti za zimu.

“Tradicionalno dolazimo posle svakog Vašara da uzmemo dosta garderobe, odeće i obuće i svega onoga što su naši privrednici donirali, a sve u dogovoru sa menadžmentom Sportsko-sajamske ustanove Pendik. Oni nama prikupe ovu donaciju, a to će biti veoma korisno za naše korisnike”, rekao je direktor humanitarne organizacije, Edin Kolašinac.

Kolašinac je dodao da je “Otvorena ruka” jedina organizacija koja pored medicinskih usluga i humanitarnih paketa namirnica i hemije deli novu garderobu. Na taj način pomogne se mnogima koji nisu u situaciji da kupe odeću i obuću.

Na spisku humanitarne organizacije “Otvorena ruka” nalazi se preko 500 porodica slabijeg materijalnog stanja, tako da će prikupljena garderoba stići u prave ruke.


rtvnp/Foto:S.Župljanin