Naslovna srbija Beograd Uhapšen zamenik načelnika III odeljenja na Zvezdari

Uhapšen zamenik načelnika III odeljenja na Zvezdari

BEOGRAD – Zamenik načelnika trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd D.J. uhapšen je danas u akciji MUP-a na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP-a.

D.J. je uhapšen po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

MUP je prethodno saopštio da je u toj akciji uhapšeno još devet lica, među kojima su bivši rukovodioci Telekoma i “Komercijalne banke”.

Novosti su prethodno javile da je uhapšeni D. J. zamenik nacelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte.

D.J, za kojeg mediji pišu da se zove Dejan Jović, sumnjiči se da je 1. novembra policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrđeno je da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik je osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad po navedenom predmetu, naodi se u saopštenju MUP-a.

D.J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Takođe, protiv 36-godišnjeg policijskog službenika Policijske stanice Zvezdara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, po nalogu tužilaštva, podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Exit mobile version