NOVI PAZAR – Prvi čovek Ambasade Malezije u Beogradu Nik Adi Arman obišao je Kulturni centar i Muzej Ras.

„Novi Pazar je grad bogate istorije i kulture, zanimljivosti i vrednosti koje bi trebalo da predstavi svetu. Zaista bih voleo da vas poseti što više turista iz Malezije, jer je boravak ovde idealan način da ljudi upoznaju prave vrednosti Novog Pazara i da razumeju po čemu je grad toliko poseban“, kazao je Arman.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je značaj uspostavljanja saradnje sa Malezijom.

Foto:S.Župljanin

„Zadovoljstvo nam je što smo imali prilike da ugostimo prvog čoveka Ambasade Malezije u Beogradu. Nakon mnogo razgovora i poseta ustanovama kulture, uspeli smo da Novi Pazar predstavimo u pravom svetlu. Razgovarali smo pre svega o saradnji na polju kulture gde postoji mnogo mogućnosti za kulturne razmene. Izvestan je i potencijal na planu saradnje u oblasti turizma, posebno imajući u vidu da je broj turista iz Malezije, koji posećuju zemlje u našem regionu, sve veći“, istakao je gradonačelnik Biševac, izražavajući uverenje da će vizni režim naše zemlje sa Malezijom uskoro biti ukinut, jer će to u velikoj meri olakšati realizaciju planova o saradnji.

Foto:S.Župljanin

Direktor muzeja „Ras“ Fuad Baćićanin rekao je:

„Drago mi je da možemo da ugostimo goste iz Malezije, jer je naš Muzej Novi Pazar u malom, istorijski ali i u pogledu današnjih prilika. U pogledu bogatstva kultura, za ovaj grad i Sandžak možemo reći da liče na Maleziju, pa je otuda poseta našem kraju potpuno očekivana imajući u vidu raznolikosti kojom ta zemlja obiluje“.