Priština – Predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je za prištinsku televiziju T7 da će vojska Kosova biti formirana i da će za to imati istorijski najveću podršku u Skupštini Kosova.

“Ovo je najbolji trenutak da transformišemo snage bezbednosti u Vojsku. Ne postoji nikakva sumnja da ćemo 14. decebra započeti proces i ubeđen sam da će ovo biti zakon koji će dobiti najveću podršku u istoriji Skupštine Kosova” rekao je Veselji.

Veselji je rekao da će Vojska Kosova biti promoter mira i tolerancije na Balkanu a da će provokacije ostaviti drugim zemljama.

“Mi smo pokušali da sledimo put promena Ustava i to je sada nemoguće zato što nam treba 14 glasova manjina da bi to uradili. Sa Srbima to nije moguće imajući u vidu pritiske koji dolaze iz Srbije” rekao je on.

Govoreći o taksama koje su uvedene Srbiji, Veselji je kazao da EU nema potrebe da bude ljuta na njih jer su oni sve uradili da ispune svoje obaveze.

“Ja sam insistirao da taksa bude 100% oni su tražili moje mišljenje i ja sam rekao ako ste sigurni da to možemo da izdržimo onda neka takse budu 100%. Ne sme da dođe do toga da povučemo takse, treba da budemo odlučni u svojim odlukama” rekao je Veselji koji je predsednik PDK.