BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da niko u našoj zemlji nije uhapšen zbog izgovorene reči, već samo zbog pretnji ubistvom.

On dodaje da je srećan što u Srbiji postoji sloboda da svako kaže ono što želi i da je to demokratija.

Povodom napada na njegovu savetnicu za medije, on za Pink kaže da se to dešava jer ona ne može da se brani.

“Zato je napadaju, najlakše je da udaraju u vreću, ali ja ću da odgovaram na sva njihova genijalna pitanja i na sva ću da ih rasturim. Ali, srećan sam što postoji sloboda da svako kaže šta hoće, to je demokratija, to je Srbija”.

Vučić je kazao da je juče video da je priveden neko ko je pretio nekim ljudima, kao i njemu i njegovoj porodici.

“Preti nestankom, kidnapovanjem ili ubistvom meni i članovima porodice. Kažu da je zbog tvita uhapšen. Ovde niko nije uhapšen ni zbog jedne reči, pa ni zbog toga što je neko rekao nekom da je fuksa, već zbog pretnji ubistvom”, rekao je Vučić.

Ističe da su ti ljudi naučeni od advokata kako da se izvuku i kažu da su to nešto uradili u emotivnom rastrojstvu, da su bili neuračunjivi i da inače to nikada ne bi uradili.

“Kada prete Slavsisi Lekiću odmah uhapsimo kada prete. Tada ne govore o tvitovima i slobodi reči. Ali, kada prete ubistvima nama onda je to u redu”, primetio je on.

Vučić je najavio i da će ići kod žene, aktivistkinje SNS, koja je napadnuta u Lučanima.

“Vodili su hajku protiv nas, jer se tobože neki sklonio jer je on fin i veliki borac protiv Vučića. Neću njegovo ime da izgovorim”, dodao je Vučić.

Na ekranu je bio prikazan tvit pod imenom Rajice Panića.

Vučić je čitao i komentarisao njegov tvit:

“To je bilo dok su mu usne kao zgažene trešnje još bile dobre, kao i njegov kravlji jezik koji je sada još samo dobar za gulaš paprikaš. Od svih Musliju Vučića – ja sam valjda Musliju pošto je moja majka varala moga oca sa nekim Albancem pa sam rođen kao Albanac a ne Srbin”.

Vučić je dalje naveo da je u tvitu na najgori način vređana njegova šenaestogodišnja kćerka Milica.

“I za tu bitangu, kada je potraže na adresi, rekli su da je pobegao negde. Pitam, šta biste uradili da vam neko za kćerku tako nešto kaže. Je l sam i za tu bitangu ja kriv i za sve druge? Oni da mi onda pričaju o nasilju – Ðilas i Trifunović. Ðilas koji je tukao ljude po Sopotu i Kaluđerici samo zato što su bili protv lopovloka u gradu, jer je ukrao 500 miliona evra, ima toliko na računu njegovih privatnih kompanija dok je bio na vlasti. Slučaj garaža je samo dokaz bahatosti i bezbozirnosti i kako ne poštuje svoj narod”.

Vučić je naglasio da Ðilas njemu priča nešto o poštenju i kako je PKB-u potreban dobar menadžment, a Ðilas ga je postavio da uništi PKB.

“Nudili ste kikiriki ljudima u Boru, a mi smo se trudili da obezbedimo budućnost za Bor. Pa, vi ste zatvorili 5.000 fabrika u Srbji. Ne mogu za 10 godina da nadoknadim ono što su oni uradili za tri ili četiri godine”, kaže on.

Sa druge strane, imamo sada najnižu nezaposlenost u istoriji, investicije su najviše, ali ne sme to da se kaže pošto je tome doprineo Vučić, dodao je predsednik Srbije.

“Ne sme da se kaže da smo šampioni u direktnim stranim investicijama. Vratili smo 900 miliona evra javnog duga i spustili na 54 osto BDP. Već u januaru će biti javni dug 48 ili 49 odsto BDP-a. Ja sam vam rekao još 2012. i 2013. kad je Mišković uhapšen da će ta borba biti nemoguća i borba sa vetrenjačama. Pa nije Ðilas sam radio PKB nego sa Miškovićem, pa nije novine imao sam nego sa Misksovićem”.

Ističe da Vučić smeta toj ekipi, u kojoj je i Šolak, da imaju 500 milona evra kao nekada što je imao Ðilas na računu dok je bio gradonačelnik.

Vučić dodaje da želi da narod živi bolje i da plate budu veće.