BEOGRAD – Srpska napredna stranka (SNS) priprema miting ispred Hrama Svetog Save u Beogradu na dan posete ruskog predsednika Vladimira Putina 17. januara, a taj miting nije ukazivanje gostoprimstva Putinu, već kontraudar opoziciji, objavio je Danas u izdanju od četvrtka 10. januara.

Prema nezvaničnim informacijama tog lista planiran je dolazak oko 1.000 autobusa iz raznih krajeva Srbije, a niškim naprednjacima je naredjeno da na taj miting dovedu oko 3.000 ljudi, a kragujevačkim članovima SNS-a 2.500 ljudi.

“Razmatra se mogućnost da kolone koju budu dolazile iz Vojvodine, zajedno sa odbornicima SNS iz Zemuna i Novog Beograda, krenu od Sava centra kako bi u potpunosti ispunile Brankov most. Sve to bi se snimalo dronovima, za kasniju upotrebu u marketinške svrhe”, objavio je Danas pozivajući se na neimenovane izvore.

Navodi se da će kolona krenuti od Hrama ka Trgu republike, a da je miting odgovor na protest koji je opozicija zakazala za 16. januar povodom godišnjice ubustva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

“Aleksandar Vučić želi da pokaže snagu naprednjaka, poput pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića, koji je organizovao kontramiting u Beogradu decembra 1996, tokom studentskih demontracija”, piše Danas.

Dodaje se da će Putin i Vučić obići sremsko selo Banstol u kome se gradi “Putinova crkva”.

Beta/Foto:Tanjug