BEOGRAD – Marko Jakšić i Rada Trajković su od 2005. o Oliveru Ivanoviću govorili sve najgore, a danas su se naprasnbo pretvorili u njegove poštovaoce, primetio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Optužuju, kaže, i Nebojšu Čovica da je zajedno sa njim učestvovao u nekim spornim pilot projektima, kao i da je želeo da razbije manjinu od 80.000 Srba južno od Ibra.

“To je govorila Rada Trajković, ne Vučić”, rekao je i dodao da je da su Ivanovića optuživali da je za to za šta su ga lažno optuživali imao podršku Beorgada.

“Predsednik Zajednice srpskih opština Marko Jakšić optužio je nosioca Srpske liste Olivera Ivanovića i Koordinacioni centar da ruše jedinstvo kosovskih Srba. I kaže da je samo državni savet ovlašćen za pregovore, a ne drugi, pogotovo ne Ivanović koji ima podršku tri promila Srba… A, Jakšić danas objašnjava da je Ivanović bio svesrpski lider sa 100 odsto podrške, a da su ga zlikovci iz Beograda ubili”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je on sam Ivanovića poznavao od pre 2000. godine, da je Ivanović uvek obavljao važne funkcije i bio jedan od onih koji su vodili naše grupe “Čuvara mostova” severno od Ibra.

“Bio je čovek koji je imao svoj autoritet i integritet. Nije bio uvek najomiljeniji. A, najsmešnije mi je kada oni koji su o njemu govorili najgore, danas o njemu govore najlepše”, rekao je Vučić.

Istakao je da je on pomagao Ivanoviću, ponekad čak i zaobilazeći i kosovske propise, kako bi ta pomoć stigla.

Ponovio je da je za nas od ključnog značaja otkrivanje ubica Olivera Ivanovića.

Foto:Tanjug