NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar je juče raspisao javni poziv za dodelu novčanih grantova, grantova za izgradnju kuća, kao i za obrzbeđivanje građevinskog materijala, za lica iz kategorije interno raseljenih i povratnika po Sporazumu o readmisiji. U ponedeljak 28. januara tekuće godine, u svečanoj sali Kulturnog centra biće održana info sesija za sve zaiteresovane iz navedenih kaegorija, koji žele da apliciraju za neki od tri vrste grantova. Reč je o konkursu za igradnju ukupno 10 montažnih kuća, dodelu 10 paketa građevinskog materijala i 20 grantova za ekonomsko osnaživanje.

“Sve tri vrste grantova odnose se na interno raseljena lica koji povratnički status imaju po Sporazumu o readmisiji iz 2007. godine. Sva tri granta dodeljuje komisija koja će odlučivati o izboru korisnika po jasnim kriterijumima”, rekao je član Gradskog veća Grada Novog Pazara.

Ekonomski grantovi limitirani su na iznos od 1500 eura, koji je namenjen licima zaiteresovanim za pokretanje sopstvenog biznisa i taj javni poziv, za razliku od druga dva, trajaće trideset dana.

“Javni poziv za druga dva granta trajaće 45 dana s obzirom na činjenicu da je prikuljanje potrebne dokumentacije nešto kompleksnije”.

Član Gradskog veća Fevzija Murić veruje da će po okončanju sesije u ponedeljak, broj zainteresovanih za grantove opravdati očekivanja. Projekat koji sprovodi Grad Novi Pazar u partnerstvu sa humanitarnim društvom “Merhamet Sandžak”, finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.


Foto:S.Župljanin