Naslovna Sport Atletika Najbolji atletičari Srbije na jednom mestu

Najbolji atletičari Srbije na jednom mestu

Uoči IV Međunarodnog Serbian Open Indoor Meetinga koji će se održati 20.februara 2019.godine, naši najbolji atletičari ovog vikenda imaće generalnu probu na Prvenstvu države za seniore/ke.

Atletska dvorana biće otvorena za sve ljubitelje kraljice sportova koji budu želeli da bodre naše atletičare, a ulaz će biti besplatan.

Ujedno će ovog vikenda biti održano i Prvenstvo države u višebojima za seniore, tako da će prvog dana, 02.februara takmičenje početi trkom na 60m u sedmoboju u 11h. Zvanično otvaranje takmičenja planirano je za 13h.

Ljubitelji atletike imaće priliku da gledaju Mihaila Dudaša oba dana takmičenja, Bibić Elzana u trci na 1500m i 3000m, Jasmin Halilija u skoku uvis, Lazara Anića i Strahinju Jovančevića u skoku udalj, Asmir Kolašinca u bacanju kugle, Maju Ćirić u trci na 400m, Amelu Terzić u trkama na 800m i 1500m, Teodoru Simović u trci na 1500m i 3000m, Anju Lukić i Milicu Emini na 60m prepone, kao i mnoge druge.

Nakon ozbiljnih i teških povreda, dva atletičara se ovog vikenda vraćaju na atletsku scenu, Lazar Anić i Amela Terzić.

„Još uvek sam u početnoj fazi priprema. Ove trke koristiće mi kao trening priprema pred leto, kada planiram da se vratim u punoj formi. Prošlo je pet meseci od moje povrede, i drago mi je što konačno trčim bez bola. Nadam se da će dvorana biti puna i da ću uz podršku gledalaca uspeti da istrčim obe trke“, rekla je Amela Terzić.


Foto:S.Župljanin

Exit mobile version