NOVA VAROŠ – Borba putara sa snegom i vetrom u novovaroškom kraju traje već drugi dan. Uprkos nadljudskim naporima i teškoj mehanizaciji koja je non stop na terenu, više lokalnih putnih pravaca i dalje je neprohodno zbog snega koji ne jenjava na područiju ove opštine skoro 48 sati. Najkritičnije je u Beloj Reci, Jasenovu, Božetićima i u delu Akmačića, gde visina belog pokrivača premašuje 70 centimetara. Posao putarima dodatno otežava jak vetar koji stvara smetove visoke u pojedinim delovima i do dva metra.

Šef opštinskog odeljenja za investicije u Novoj Varoši Dejan Grbić kaže da su putari u četvrtak uspeli da probiju sve zavejane puteve međutim da su nove količine snega ponovo zatrpale saobraćajnice.

– Putevi koji vode ka centrima sela su prohodni, međutim sporedni kraci koji idu ka zaseocima ponovo su neprohodni i ako su tokom jučerašnjeg dana očešćeni. Tokom noći, ponovo je palo puno snega, dok nam vetar koji stvara smetove dodatno otežava posao – rekao je Grbić.

U gradskom jezgru znatno je bolja situacija, novog snega ima oko 30 centimetara koji sa kolovoza uklanjaju radnici Komunalnog preduzeća “3 septembar”. Čeka se prestanak padavina, kako bi se sneg sa trotoara kamionima odvezao van gradske sredine.

Saobraćaj na državnom putu od Borove Glave ka Prijepolju odvija se nesmetano, utabanog snega na pojedinim delovima kolovoza ima do 2 centimetara debljine. Zbog jakog mraza bačena so pri niskim temperaturama nema pravi efekat, pa na mnogobrojnim deonicama ima leda na putu te se vozačima savetuje dodatna oprez pri vožnji.


PP Media