PIJEPOLJE – Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Humanitarna organizacija „Stara Raška“ iz Beograda obradovala je 900 mališana slabijeg imovinskog stanja iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši sa po 5.000 dinara. Već 15 godina za redom zahvaljujući sredstvima dijaspore iz Kanade i porodici Dragane Varaklić, humanitarna organizacija „Stara Raška“ deli božićne poklone deci slabijeg imovinskog stanja. Za ovu namenu ove godine ukupno je izdvojeno 4,5 miliona dinara.

– Teško je bilo doći po ovakvom vremenu u Novu Varoš, međutim nismo hteli da prekinemo tradiciju dugu 15 godina davanja deci pomoći za Božićne praznike i dobru saradnju sa Opštinom. Imali smo i obavezu prema članovima naše humane organizacije, a pre svega da bi obradovali decu za Božić”- kazao je Vojin Vučićević predsednik fondacije “Stara Raška”.

Prema rečima Vučićevića najbolja podrška jeste biti član Humanitarne organizacije i plaćati članarinu najavljujući i mogućnost da pomoć deci ubuduće bude uručivana i za Vaskrs.

Osmogodišnji Miloš kaže da će od novca dobijenog kupiti za neki slatkiš, ali isto tako i da će ostati nešto para kako bi obradovao i mamu božićnim poklonom

U ime opštine Nova Varoš darodavcima se zahvalio predsednik opštine Radosav Vasiljević koji je istakao da su deca naša budućnost. On je potsetio da opština koju predvodi izdvaja značajna sredstva iz svoje kase za posticaj rađanja dece.

Božićne poklone u Raškoj oblasti, do sada je ukupno dobilo oko 12.000 najmlađih.


PP Media