NOVI PAZAR – Nakon jučerašnje odluke ministra Šarčevića o imenovanju novog direktora Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru, bivši direktor je zakazao savet roditelja, školski odbor i nastavničko veće i zatražio podršku u organizaciji štrajka, javljaju za indeksonline.rs zaposleni u toj ustanovi.

Savet roditelja najavio je proteste danas u 12:00 sati ispred te obrazovne ustanove. Pozivu se odazvalo svega desetak roditelja a njima se priključio isti toliki broj zaposlenih u ustanovi.

Podsećamo, bivši direktor Ekonomsko-trgovinske škole iz Novog Pazara je inače i jedini funkcioner protiv koga je Agencija za borbu protiv korupcije dva puta donosila preporuku za razrešenje sa javne funkcije.

Prvi put to se dogodilo u oktobru 2016, jer je zaposlio sina i ćerku predsednika školskog odbora, a drugi ove godine u septembru, jer je, kako se navodi u Rešenju Agencije zaposlio svoju rođaku.

Agencija je 29. decembra podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru protiv Ljajića zbog sumnje da je kao javni funkcioner izvršio krivično delo propisano članom 72. Zakona o Agenciji

Za “funkcionera koji ne prijavi imovinu ili daje lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini” propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Institut odloženog krivičnog gonjenja primenjen je u slučaju Seada Ljajića, direktora Ekonomsko – trgovinske škole iz Novog Pazara. Protiv njega je Osnovno javno tužilaštvo u tom gradu odbacilo krivičnu prijavu, koju je podnela Agencija zbog neprijavljivanje imovine ili davanja lažnih podataka o imovini. Kako je Insajderu rečeno u nadležnom tužilaštvu, Ljajić je bio u obavezi da uplati svega 50.000 dinara „u humanitarne svrhe na ime Vlade Srbije“.