NOVI PAZAR – “Gradska čistoća u Novom Pazaru uključila je sve snage, mehanizaciju i ljudstvo, za čišćenje ulica prvog prioriteta u gradu i prilaze javnim institucijama, ali je čišćenje otežano zbog konstantnog padanja snijega “, kaže direktor Gradske čistoće, Emin Omerović. On ističe da ovo javno preduzeće raspolaže dovoljnim količinama soli za posipanje ulica, a da građani, čišćenjem svojih dvorišta i prilaza, mogu pomoći i podržati akciju uklanjanja snijega na nivou grada.

Građani koji su u prethodnom periodu priželjkivali sniježne padavine, ovih dana imaju priliku da uzivaju u velikim količinama snijega i bijelom pokrivaču. Ipak, sudeći po rekacijama građana njemu su se najviše obradovali mališani, a građani koji hrle za svakodnevnim obavazama kažu da im snijeg koji neprestano pada otežava kretanje. Iako padanje snijega ne prestaje, brojni građani uzeli su lopate u ruke, čisete svoja dvorišta i pistup lokalima. Isti slučaj je i sa radnicima Gradske čistoće koji su raspoređeni u gradu.

Direktor Gradske čistoće kaže da je još od utorka na snazi Crveni meteoalarm u jugozapadnoj Srbiji i naglašava da je dosta teško održavati neko normalno stanje u gradu, ali da su ipak sve raspoložive snage angažovane.

” Ono što želim da istaknem jeste da su svi radnici Čistoće na terenu. Nadamo se da će snijeg što prije prestati da pada, kada ćemo moći da se izborimo sa ovim problemom do kraja”, kaže Omerović. Čišćenje je otežano na više nivoa, Gradska čistoća održava ulice u gradu, A.D. „Novi Pazar“ put regionalne i magistralne puteve, dok se Direkcija za izgradnju bavi nekategorisanim putevima i prilazima.