NOVI PAZAR – Kapiten košarkaša Novog Pazara Nenad Slavković rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici 16. kola Košarkaške lige Srbije pokušati da se revanšira Dunavu iz Starih Banovaca za poraz u prvom delu sezone.”Želimo da ispravimo propust, taj neuspeh teško nam je pao. Uloga izrazitog favorita može da bude mač sa dve oštrice. Potrudićemo se da dobijemo, iako očekujem tešku utakmicu”, rekao je Slavković.

Novopazarci u prvom ovosezonskom duelu nisu uspeli da zaustave Nikolu Vukovića i Bogdana Dragovića, koji pripadaju svetskom vrhu u basketu tri na tri.

“Centar Vuković nam je u tom meču pravio dosta problema, tu je i bek Dragović. Doveli su još nekoliko spoljnih igrača i njim treba da posvetimo najveću pažnju. Ako ih zaustavimo, uz dobro trčanje, neće biti problema”, ocenio je Slavković.

Pazar sa 11 pobeda i tri poraza ima drugi učinak u elitnom takmičenju, a sredinom narednog meseca igraće i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, dok je Dunav na skoru 5/10 i zauzima 11. mesto na tabeli.

“Kup je daleko. Već sledeće nedelje imamo teško gostovanje Tamišu, to je jedno od najtežih iskušenja u drugom delu ligaške sezone. Trenutno više razmišljamo o prvenstvu”, priznao je Slavković.

Novi Pazar i Dunav igraju u nedelju od 18.00 u dvorani Pendik.

Beta/Foto:S.Župljanin