NOVI PAZAR – Utakmicama u Zemunu i Novom Pazaru spustiće se zavesa na 16. rundu KLS-a. Vrščani su u seriji od tri pobede i kao favoriti ulaze u meč sa Mladošću, dok bi fiks kola trebalo da bude slavlje OKK Novi Pazar.

Kapiten tima iz Pendika Nenad Slavković istakao je za RTV Novi Pazar da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici pokušati da se revanšira Dunavu iz Starih Banovaca za poraz u prvom delu sezone.

“Želimo da ispravimo propust, taj neuspeh teško nam je pao. Uloga izrazitog favorita može da bude mač sa dve oštrice. Potrudićemo se da dobijemo, iako očekujem tešku utakmicu”, rekao je Slavković.

Novopazarci u prvom ovosezonskom duelu nisu uspeli da zaustave Nikolu Vukovića i Bogdana Dragovića, koji pripadaju svetskom vrhu u basketu tri na tri.

“Centar Vuković nam je u tom meču pravio dosta problema, tu je i bek Dragović. Doveli su još nekoliko spoljnih igrača i njima treba da posvetimo najveću pažnju. Ako ih zaustavimo, uz dobro trčanje, neće biti problema”.

Pazar sa 11 pobeda i tri poraza je trenutno četvrtoplasiran u elitnom takmičenju, a sredinom narednog meseca igraće i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, dok je Dunav sa skorom od pet trijumfa i deset neuspeha stacioniran na 13. mestu.

“Kup je daleko. Već sledeće nedelje imamo teško gostovanje Tamišu, to je jedno od najtežih iskušenja u drugom delu ligaške sezone. Trenutno više razmišljamo o prvenstvu”, priznao je Slavković u razgovoru za RTV Novi Pazar.

Novi Pazar je neporažen u Pendiku ove sezone, pošto je slavio na svih šest domaćinstava, dok je Dunav pobedio samo jednom van svog dvorišta, i to u Zemunu početkom decembra protekle godine.


indeksonline.rs/mozzartsport.com/Foto: S.Župljanin