U SRS je važilo pravilo da je Šešelj alfa i omega stranke i da se oko svega pita, a da su svi ostali potrebni jedino kao ikebana. Na najmanje suprotstavljanje se izbacivalo iz stranke, a bilo je i onih koji nisu prošli tako jeftino.

Jedan od njih je Slobodan Jović bivši visoki funkcioner Radikala. Posle javnog sukoba sa Vojislavom Šešeljem i otkrivanja niza kriminalnih delatnosti u stranci Jović je po starom dobrom običaju odmah i isključen iz SRS, ali i optužen kao i svi njegovi stranački protivnici da je razlog isključenja što “radi za službu”.

Tu se sukob Slobodana Jovića i Šešelja nije završio. Pošto Jović nije shvatio ozbiljno upozorenje došlo je do rasplamsavanja sukoba. Nakon nekog vremena njegova supruga Paska Jović pronađena je zaklana u prostorijama svoje galerije “Spaj” u Novom skojevskom naselju. ”

Slobodan Jović nije ćutao ni povodom toga, već je kasnije je optužio Šešelja za ubistvo svoje supruge Paske Jović. Odnosno označio ga je kao naručioca ubistva.

U intervjuu za “Našu borbu” Slobodan Jović je izjavio sledeće

“I dalje ostaje ta sumnja s obzirom da ubica nije pronađen – rekao nam je pre nekoliko dana u telefonskom razgovoru gospodin Jović, ne zeleci da sire obrazlaze spekulacije o Šešeljevoj, navodnoj, umešanosti u smrt Paske Jović. Odmah posle ubistva, Jović je u našem listu rekao da su njemu i drugim članovima stranke upućivane pretnje po napuštanju radikala.”

Istragu je vodio inspektor Dragan Radišić, koji je u junu 1996. izrešetan na ulazu u svoju zgradu. Jović je tvrdio da mu je Radišić govorio da ima saznanja ali ne i dokaze da su morbidni zločin izvršili članovi obezbeđenja SRS-a. Policija do danas nije otkrila ni ko je zaklao Pasku Jović, likvidirao inspektora, a velom tajne obavijena je i smrt Slobodana Jovića, kao i njegovog saborca i, takođe, bivšeg radikala Mirka Vojčića.

Jović je pre smrti čak uspeo i da napiše knjigu o kriminalu Vojislava Šešelja i SRS, koja se zvala “Radikalni bek-stejdž” u kojima je sve opisao i dao konkretna imena i prezimena.

Vojislav Šešelj nikada nije saslušan povodom ovih navoda svog bivšeg, a sada i pokojnog stranačkog kolege.

Možda je pravo vreme da se konačno sasluša i da odgovor da li je imao nešto sa ubistvom Paske Jović, jer ubistvo nikada ne zastareva.

Isečak broj tri iz knjige “Smežurano udbaško mudo, Vojislav Šešelj”


indeksonline.rs/nasisrbija