NOVI PAZAR – Predstava “Bojte se Allaha: Smisao života i smrti Ćamila Sijarića” biće odigrana u UK Stari Grad Beograd- Parobrod u nedjelju13.januar u 21h.

Predstava je prvi zajednički projekat Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Kulturnog centra Novi Pazar, a rađena je prema autorskoj ideji reditelja iz Beograda Zlatka Pakovića.

Predstava „Bojte se Allaha: Smisao života i smrti Ćamila Sijarića“ snažan je novi apel ljudima s ovih prostora da se dozovu pameti i ljubavi. Osnovni cilj predstave sažet je u ideji da se bavi likom i velikim književnim opusom Ćamila Sijarića, značajnog književnika Sandžaka, Srbije i Bosne i Hercegovine, čije je viđenje stradanja opomena za sve ljude svijeta.

U predstavi igraju glumica Selma Mehanović, Enes Salković i Saša Handžić iz ansambla Bosanskog narodnog pozorošta Zenica, te beogradski glumci Boris Milivojević i Vahid Džanković angažovani od Kulturnog centra Novi Pazar. Predstava je rađena pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Novog Pazara.


rtvnp