PRIJEPOLJE – Da grupa građana Brodareva juče nije uputila humanitarnu pomoć jednoj siromašnoj porodici u Zakut, pitanje je da li bi meštanin ovog sela I. K. (62) danas bio živ.

Srećom po I. K. koji je pao kraj puta, i tu ležao neko vreme, gotovo zatrpanog u snegu pronašao ga je taksista Bajazit Gojak koji je alarmirao pomoć.

– Desetočlanoj porodici koja je nedavno dobila još jedno dete prevozio sam osnovne potrepšine koje smo im kupili moji prijatelji i ja. Kada sam u Zakutu isporučio pomoć i krenuo nazad primetio sam da “nešto” leži kraj puta i da ga zatrpava sneg. Možda i ne bih obratio pažnju da jasno nisam video da iz snega viri ljudska ruka. Zaustavio sam vozilo i izašao napolje – priča Gojak za “Blic”.

Taksista je, kaže, prišao čoveku koji je davao znakove života, ali se, misleći da je povređen, nije usudio da ga podigne.

– Pozvao sam Centar za socijalni rad odakle su mi odgovorili da takav slučaj nije njihova nadležnost. Zatim sam pozvao i Hitnu pomoć u Brodarevu gde su mi rekli da nemaju slobodno vozilo. Zatim sam se obratio vatrogascima koji su odmah poslali vozilo u Zakut – prepričava šok za šokom ovaj čovek koji je u jednom danu učinio dva humana dela.

U međuvremenu je, kaže, naišao jedan prolaznik koji je prepoznao I. K. i pozvao njegove rođake.

– Oni su ubrzo stigli kao i vatrogasci i odneli su čoveka kući i naložili mu vatru. Koliko znam nije povređen i dobro se oseća – ispričao nam je Bajazit Gojak.

Kako kažu u Zakutu I. K. živi sam u kući.


Blic/V.Lojanica