NOVI PAZAR – Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Ahmedin Škrijelj izjavio je danas da tu partiju “veoma raduju” protesti gradjana koji traže smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je novopazarskom radiju Sto plus kazao da ta bošnjačka stranka ni na koji način ne podržava SNS i “pažljivo prati tek započeto ispoljavanje demokratske svesti” i razvoj situacije u Beogradu.

“Već više godina SDA organizuje proteste kojim ukazuje na obespravljenost Bošnjaka i neprijateljski odnos aktuelnog režima prema bošnjacima i Sandžaku”, naglasio je Škrijelj.

Komentarišući činjenicu da strateškim partnerstvom sa Socijaldemokratskom partijom Srbije (SDPS), indirektno u lokalnoj skupštini podržava i SNS, Škrijelj je ocenio da je to rezultat opredeljenja da se obezbede stabilne skupštinske većine, “imune na ucene malih i stranaka sa sedištem u Beogradu”.

On je u vezi sa najavama održavanja vanrednih parlamentarnih izbora ocenio da, ukoliko se stanje ne promeni, bilo koji izbori ne mogu biti slobodni, demokratrski i regularni, ali i da će SDA Sanžaka “vrlo brzo u javnost izaći sa konkretnim rešenjima za budući statust Sandžaka”.