BEOGRAD – Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je da su u organizaciju protesta u Beogradu i u Banjaluci umešane ambasade zapadnih zemalja s ciljem da se kako je rekao, „olabavi režim u Beogradu i sruši u Republici Srpskoj kako bi se RS ukinula i utopila u BiH“.

Šešelj je povodom protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu i drugim gradovima Srbije rekao da je pravo jednog dela opozicije da drži te skupove, ali je dodao da je „malo nelogično da se u prvi plan ne isturaju organizatori i da ti političari ne govore na tim skupovima“.

Komentarišući medijske navode o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora na proleće, lider radikala je za današnji „Alo“ rekao da je ta opcija moguća, ali i ocenio da praktičnog razloga za njihovo raspisivanje nema.

„Vlast u Skupštini Srbije ima više nego komotnu većinu, mogu da izvrše samo rekonstrukciju Vlade i otarase se nekih ministara kriminalaca, za to im ne trebaju izbori. A ako vlast izborima želi da tera inat prozapadnoj opoziciji, ili ako Vučić želi da ima 100 odsto poslanika u skupštini, onda je to druga stvar, praktičnog razloga nema“, rekao je Šešelj.