NOVI SAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio večeras da niko u Srbiji ne sme nikada da pomisli da je dozvoljeno napadati novinare, niti bilo koje druge ljude.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da se zbog toga, pre svega, obratio juče uveče javnosti, kao i zbog značaja te teme.

Kaže da je sasvim siguran da je posao tužioca da istraži sve to i da nije mogao detaljnije da priča o tom slučaju, pošto bi ga posle okrivili kako što se meša u rad sudskih organa.

“Govorio sinoć zbog značaja tema i da bi sve u Srbiji upozorio da se ne igraju sa tim i da niko nikad ne pomisli da je dozvoljeno napadati novinare niti bilo koje druge ljude”.

Istakao je da je siguran da će tužilac uzeti sve u obzir u vezi sa napadom na novinara iz Vrčina Milana Jovanovića, kao i da je povodom tog slučaja urađen najteži posao, pošto tu nije bilo reči da li se nešto zna ili ne već da li to može da se dokaže.

Tužilac je zadovoljan slučajem i odlučio je da pokrene postupak, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je, takođe, pre 10 dana doneta odluka i da se sada priprema donošenje Zakona o poreklu imovine, kao i da će biti značajno pooštren Krivični zakonik.

On je izrazio uverenje da će to naići na odobravanje u javnosti, jer to znači i borbu za škole bez droge i manje nasilja.

Vučić je napomenuo da u Srbiji ima manje nasilja nego u mnogim zemljama EU.