BEOGRAD/NOVI PAZAR – Na Prvenstvu države za seniore/ke, koje se održava u Atletskoj dvorani na Banjici, prvog dana takmičenja ispunjene su dve norme za EP u Glazgovu, i to obe na 60m. Takmičenje je zvanično otvorio predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, koji je svim takmičarima poželeo fer borbu i uspešno takmičenje.

Naime, prvo je Milana Tirnanić uspela da dođe do norme,tako što je deonicu od 60m istrčala za 7.41s.

„Nakon što sam u prvoj trci ove sezone istrčala lični rekord, nadala sam se i ovoj normi. Međutim kako je na narednim trkama nisam ostvarila, skoro da sam i odustala. Trke se i ne sećam, što znači da je bila dobra. Presrećna sam zbog rezultata i jedva čekam da se takmičim na Evropskom dvoranskom prvenstvu“, rekla je Milana, članica AK Crvena Zvezda.

Evropsko prvenstvo u dvorani, održaće se od 01. do 03.marta u Glazgovu, a pored Milane, normu je ostvario i Aleksa Kijanović u trci na 60m rezultatom 6.77s.

„Ovo je četvrta godina za redom kako sam državni prvak u ovoj disciplini. Jako sam srećan, zbog ovog rezultata, koji je ujedno i moj novi lični rekord. Veliki uspeh za mene, moju porodicu i mog trenera“, rekao je Aleksa Kijanović, član AK Partizan.

Asmir Kolašinac pobedio je u bacanju kugle rezultatom 20.18m.

„Nakon šest meseci pauze od takmičenja ne mogu da budem nezadovoljan rezultatom. Pogotovo što sam imao nekoliko hitaca preko 20 metara. Očekujem da ću iz vikenda u vikend biti sve bolji i da ću se najbolje pokazati u Glazgovu“, rekao je Kolašinac, član AK BAK.

Amela Terzić imala je uspešan povratak na atletsku stazu pobedom na 1500m rezultatom 4:25,35. Bibić Elzan takođe je zauzeo prvo mesto i deonicu od 1500m istrčao za 3:46,55.

Mihail Dudaš se nakon prvog dana sedmoboja nalazi na prvom mestu sa ukupno 3257 bodova, odmah iza njega je Aleksandar Grnović sa 3247 bodova.


Foto:S.Župljanin