BEOGRAD – Šaban Šaulić, poznati srpski folk pevač je poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu Bifild-Gutersloh. To se odigralo nakon nastupa koji je imao u jednom klubu u Bilefeldu. Ova legenda narodne muzike biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Gospodin Šaulić je, prema još uvek nezvaničnim podacima, bio sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem. Prema poslednjim informacijama Kerić je u veoma teškom stanju, a Bobanu su slomljena 3 rebra.

Pomenuta nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pevao, a spasilačke ekipe su pozvane na lice mesta u 6:50 časova ujutru.

Put na kome se dogodila nesreća je bio zakrčen do 9:30 jer su se vatrogasci do tog trenutka borili da izvuku četvoro povrećenih ljudi iz gotovo smrskanih automobila. Istraga je još uvek u toku, ali kako nezvanično saznajemo, u automobil u kome je bio Šaulić se zakucao pijani vozač (34) iz Gitersloha, koji pri tom nije imao ni dozvolu. Opet, nezvanično, Šaban je u trenutku udarca doživeo srčani napad, a odmah je prevezen u bolnicu. Pored borbe lekara da mu spasu život, njegovo srce je otkazalo.

Vozač (34) iz Gitersloha, za koga se veruje da je izazvao sudar, upravljao je automobilom “mazda 6” u pravcu Dortumunta. On je udario u automobil “Seat Ibiza” koji se kretao iz pravca Ofenbaha.

Vozač “Mazde 6” je prošao sa lakšim povredama.

Nekoliko sati nakon objavljivanja tragične vesti, naslednici ovog pevača, Sanela i Mihajlo Šaulić su napustili Beograd i sleteli u Nemačku. Međutim, nisu dobili dozvolu da vide telo svoga oca jer je uviđaj još uvek u toku. Moraće da sačekaju do sutra. Sahrana koja je planirana na Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu ne očekuje se pre petka ili subote.

Ovde možete pogledati fotografije sa lica mesta