NOVI PAZAR – Više tužilaštvo u Novom Pazaru sklopilo je danas sporazum o priznanju krivice sa Ljubomirom Đakovićem (61) iz Vršca na osnovu kojeg je on osuđen na sedam godina zatvora zbog dilovanja marihuane.

Portparol Tužilaštva Asmir Mehović rekao je radiju Sto plus da je sporazum prihvatio i Viši sud posle čega je presuda postala pravosnažna.

“On je priznao izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga zbog čega je osuđen na na sedam godina zatvora. Pored toga, oduzet mu je i automobil BMW 530d koji je koristio prilikom izvršenja krivičnog dela”, kazao je Mehović.

Koordinisanom akcijom novopazarske i granične policije, na graničnom prelazu Špiljani, prilikom ulaza u Srbiju, zaustavljeno je vozilo marke “bmw” serije 5 kojim je osumnjičeni upravljao. Vozilo je upućeno u novazarsku stanicu policije radi detaljnog pregleda. Tom prilikom, u specijalno izrađenim bunkerima, pronađeno je 24 paketa marihuane ukupne težine 21,8 kilograma.

Ljubomirom Đakovićem (61) rodom iz Vršca bavio se trgovinom električne energije. Prema sopstvenom iskazu, bavio se i glumom.