Naslovna srbija Beograd „Lepotica Balkana – Mokra gora“ na Sajmu turizma u Beogradu

„Lepotica Balkana – Mokra gora“ na Sajmu turizma u Beogradu

BEOGRAD – Na 41.Sajmu Turizma u Beogradu koji je održan od 21.-24.februara 2019.godine predstavljen štand “Lepotica Balkana – Mokra gora“ kao rezultat uspešnosti realizacije projekta „Planina Mokra gora- Neotkriveni biser na Via Dinarica stazi“.

Slogan koji je obeležio Sajam 2019.godine „Leto je bliže nego što mislite“ su otvorili potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ističući da rezultati postignuti u turizmu u Srbiji nisu slučajnost, kao i da je Srbija po prvi put u prošloj godini imala izjednačen broj stranih i domaćih turista i da su ciljevi za 2019.godinu da broj turista koji će posetiti Srbiju bude iznad ustaljenih brojeva koje smo već navikli.

Štand „Lepotica Balkana – Mokra gora“ su već prvog dana održavanja Sajma posetili ministar turizma Vlade Republike g. Rasim Ljajić, gradonačelnik Novog Pazara g. Nihat Biševac sa svojim timom, direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka g. Haris Gegić, predsednik opštine Sjenica g. Hasbo Mujović, predsednik opštine Tutin g. Kenan Hot, načelnik opštine Foča g. Radisav Mašić, kompozitor Saša Milošević – Mare, te i veliki broj međunarodnih donatora, kao i turističkih agencija iz Slovenije, Francuske i Srbije.

Cilj učešća projekta „Planina Mokra gora- Neotkriveni biser na Via Dinarica stazi“ jesta da javnost Srbije i turiste kako naše zemlje i iz zemalja suseda, te svih onih koji su posetili Sajam informišemo o lepotama neotkrivenog planiskog turzima koje poseduje Planina Mokra Gora.

Realizaciojm projekta želi da se dopinese u stvaranju jedinstvene turističke destinacije koja pruža atraktivne sadržaje za aktivni odmor.

Projekat “Planina Mokra gora – neotrkiveni biser na Via Dinarika stazi” realizuje InTER, u saradnji sa opštinom Tutin, Regionalnom razvojnom agencijom SEDA iz Novog Pazara, NVO “Marimangat” iz Peći i Planinarskim društvom “Ahmica” iz Rožaja. Projekat je počeo sa realizacijom početkom novembra 2018. godine i trajaće do početka juna 2019.godine.


seda.org.rs

Exit mobile version