NOVI PAZAR/ISTANBUL – U okviru 22. kola turske Superlige, Malatija je dočekala Bešiktaš, gosti su odneli ceo plen rezultatom 1:2 (0:0).

U finišu prvog dela igre, domaćin je ostao sa igračem manje, direktan crveni karton je zaradio Bujuk, nakon što je neoprezno zgazio Lensa.

Na samom startu nastavka, gosti koriste brojčanu prednost, nakon kornera sa leve strane, najbolje se pred golom Malatije snalazi iskusni Atiba Hačinson, 0:1.

U jeku napada Bešiktaša i nakon stopostotne šanse koju nije iskoristio Lens, pukla je kontra, koju u gol lepim udarcem pretvara Omer Sismanoglu, na asistenciju Aleksića, domaćin je poravnao rezultat.

https://youtu.be/dY75W95SPA0

Ipak, poslednju reč imao je Adem Ljajić, koji u 70. minutu, na asistenciju Erkina, sa par metara bez većih problema šalje loptu u mrežu Malatije za 1:2.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Bešiktaš je slavio na gostovanju u Malatiji, protiv ekipe za koju je svih 90 minuta na terenu proveo jedan od najboljih strelaca lige Danijel Aleksić, kao i bivši kapiten Zvezde Mičel Donald.

Bitna pobeda za istanbulske “Orlove”, koji sada imaju pet bodova više od četvrtoplasirane Malatije i isti broj bodova kao drugoplasirani Galatasaraj, koji pritom ima utakmicu manje.