BEOGRAD – Milica Đurđić se u žiži javnosti, najpre, našla kada se saznalo da je u dugogodišnjoj vezi, ni manje ni više, nego sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Usledili su tekstovi i tekstovi o Miličinom izgledu, njenom modnom stilu, brojne fotografije sa kulturnih događaja koje su zajedno posećivale, od otvaranja Muzeja savremene umetnosti, pa do koncerta Beogradske filharmonije. Tada smo saznali da je, kako su je tabloidi opisali, lepa, uspešna, pametna mlada doktorka.

Nedavno je Milica Đurđić opet izazvala veliku pažnju javnosti i to kada se saznalo da je trudna. A od pre tri dana, kada se pročulo da se porodila, da je rodila sina Igora, mediji ne prestaju da pišu o tome, dok su se društvene mreže usijale, nažalost, uglavnom negativnim komentarima.

Interesantno je da javno dostupnih podataka o Milici Đurđić gotovo i nema. Ono što znamo iz medija, partnerka Ane Brnabić zaposlena je u Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu, a navodno je studije medicine položila sa svim desetkama, i to u roku.

Posao je dobila na regularnom konkursu 2015. godine, tvrde mediji, sa visokim prosekom i na osnovu znanja. Znamo i da se podvrgla vantelesnoj oplodnji, da se zbog trudnoće poslednjih meseci nije pojavljivala sa premijerkom u javnosti, kao i da je porođaj prošao u najboljem redu. Dečak je dobio ime Igor, a da li to ima veze sa premijerkinim bratom koji se isto zove Igor, verovatno nikad nećemo ni saznati.

Sa premijerkom Srbije Milica Đurđić se upoznala pre devet godina u jednom klubu u centru Beograda. Razmenile su kontakte i počele da se viđaju. Ubrzo su otpočele vezu, a nešto kasnije i zajednički život. Premijerka za svoju partnerku kaže da joj je najveća podrška u životu. „Milica ima svoju karijeru i posao koji je izuzetno odgovoran i težak…

Ona je, nažalost, postala javna ličnost, iako to nikada nije želela. Razgovaramo o mom poslu i teškim odlukama, jer je posao takav da se neumitno posledice i kritika mog života tiču i nje. Imamo veliko uzajamno poštovanje prema karijerama i razumevanje svih žrtava koje sa tim idu. Što se tiče njenih pojavljivanja u javnosti, to je više njena podrška meni nego želja da se pojavljuje i ja joj se zahvaljujem na tome“, izjavila je svojevremeno Brnabić.

Za sada je Milica, po zakonima Srbije, faktički samohrana majka, pa samim tim premijerka Brnabić malom Igoru ne može da bude „druga mama“. Dakle, premijerka ne može biti upisana kao roditeljka u izvod iz matične knjige rođenih malom Igoru, ne može ga upisati u vrtić, odvesti na odmor preko granice bez papira, niti ga posetiti u bolnici kao članica porodice. Ali zato sve to može mama Milica.


Danas.rs/Foto.N.N.