NOVI PAZAR – Centar za razvoj civilnog društva iz Zrenjanina, u saradnji sa Urban-In-om, YUROM centrom, Niš, i Multietničkim centrom za razvoj regije “Dunav 21”, Bor, realizuje projekat Ne računaj na mene! – borba protiv ekstremizma kroz interkulturalno obrazovanje mladih.

Deo projekta je i serijal radionica u okviru Škole interkulturalizma koju će pohađati dvadesetak mladih iz Niša, Bora i Novog Pazara. Škola će biti organizovana u sva tri pomenuta grada, a radionice u Novom Pazaru traju od 31. janura do 2. februara.

Radi se o Školi koja obrađuje teme koje su veoma važne za celu zemlju, a naročito za etnički, religijski i kulturalno mešovite sredine kakva je naš grad, o Školi koja edukuje i osnažuje mlade pripadnike/ce različitih nacionalnih i verskih pripadnosti, koji su, zajedno sa renomiranim predavačima, među kojima su i Jovo Bakić, Osman Balić i Vladimir Ilić, biti gosti našeg grada.

Deo programa u Novom Pazaru je i razgovor sa Hajrudinom Hajrovicem, predsednikom Saveta za bezbednost Skupstine grada Novog Pazara.


Foto:S.Župljanin