Naslovna REGION Crna Gora Odluka je konačna: Bez diskoteka na budvanskom šetalištu

Odluka je konačna: Bez diskoteka na budvanskom šetalištu

BUDVA – Umesto šest diskoteka Maltez, Trokadero, Ambinete, Paris, Rafaelo i Majami na budvanskom šetalištu ubuduće će se nalaziti travnata površina, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

“Budvanskoj turističkoj ponudi su potrebni takvi sadržaji, ali ne na tom mestu”, istakao je Radulović.

On je naveo da niko nema ništa protiv takve vrste zabave, jer ona očigledno ima svoju klijentelu, ali ne na tom mestu, javlja RTV Budva.

“Dakle, verovatno ćemo sesti i dogovoriti lokaciju sa Opštinom Budva i zakupcima, ukoliko bude interesovanja od strane njih”, zaključio je Radulović.

Zakupci pomenutih diskoteka koje se nalaze na budvanskom šetalištu podneli su inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se zadrže na šetalištu još jednu godinu.

Na inicijativu zakupci još nisu dobili odgovor, a JP Morsko dobro je i ranije predložilo da se ove diskoteke zadrže do 2020. godine, kako bi u međuvremenu napravili plansko rešenje za uređenje šetališta.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić podsetio je da je Ministarstvo donelo vrlo konkretan pravilnik koji objekti i kakvih namena mogu postojati prema Programu privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019 – 2023 godine.

On je napomenuo da svaki zakupac ima jasan ugovor sa ovim Javnim preduzećem, prema kome svaku lokaciju, nakon isteka ugovora, zakupac mora ukloniti i osloboditi prostor.

“Svi koji to ne urade trpiće posedice ugovora, a inspekcija će raditi svoj deo posla. Cilj nam je da prostori koji nisu prepoznati pomenutim Planom budu oslobođeni do pristojnog vremena, kako bi sezonu sačekali spremni”, zaključio je Jelušić.

Svi privremeni objekti u zoni Morskog dobra trebalo bi da budu uklonjeni do kraja marta, kako je ranije i predvidelo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Komunalna inspekcija je, shodno novom Programu privremenih objekata Opštine Budva, preduzela akcije u cilju uklanjanja postojećih privremenih objekata postavljenih na javnim i privatnim površinama, a koji niesu predviđeni novim urbanističkim planom.

Akcija uklanjanja privremenih objekata započeta je u januaru, a svi privremeni objekti koji su bili na javnim površinama na priobalnom delu, tj. na šetalištu, su uklonjeni.

Što se tiče unutrašnjosti, postupci ukljanjanja objekata su u toku. Za ostale, odnosno privatne površine, za sve objekte su, od strane Komunalnih inspektora preduzete mere, odnosno donesena rešenja za uklanjanje sa određenim rokom.


indeksonline/CdM

Exit mobile version