Novi Pazar – Na adresu Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava danas je pristiglo pismo u kojem se uz uvrede muslimanima poručuje da do đurđevdana napuste područje Kraljevine Srbije, od Save do Krfa i od Jadranskog mora do Rumunije. Pismo je 12. februara upućeno sa adrese iz Beograda, a namenjeno je, kako se navodi u pretećoj poruci, “svim izdajnicima i izrodima srbskim, prevedenim u muhamedansku satanističku sektu”.

U pretećem pismu se navodi da je ono namenjeno “izdajnicima i izrodima srbskim, prevedenim u mudžahedinsku, satanističku sektu i njihovim gospodarima i finansijerima, Ujedinjenim arapskim Emiratima, Turskoj, Saudijskoj Arabiji i ostalima”.
“Napustite sve krajeve u oblasti Kraljevine Srbije, od izvorišta Save do Krfa u Grčkoj, i od Jadranskog mora do Rumunije, najkasnije do Djurdjevdana. U suprotnom bićete uništeni”, napisano je u navedenom pismu.

Autor u pismu navodi da je muslimanima “otac đavo” i da će ukoliko ne napuste područje Kraljevine Srbije “biti uništeni”.

Predsednica Sandžačkog odbora Semiha Kačar kazala je kako su preteća pisma koja ta organizacija povremeno dobija “već uobičajena stvar”.

“Sigurna sam da je upućeno od istih onih koji su ovih dana pretili i poznatim beogradskim nevladinim organizacijama”, izjavila je Kačar.

Ona se pita “da li uopšte ima svrhe da podnese krivičnu prijavu policiji”.

Na poledjini koverte navedeno je da je pismo poslao “Stefan Lazarević iz Beograda”, a navedene je i njegova adresa.