Prijepolje – Nedavno hapšenje direktorke Centra za socijalni rad u Prijepolju i jedne službenice u ovoj ustanovi samo je dokaz koliko je vladajuća koalicija ogrezla u korupciji i kriminalu, navodi se u saopštenju OO SDP – a iz Prijepolja.

Oni ističu da je Sandzačka demokratska partija više puta, kroz saopštenja za medije i podnošenjem krivičnih prijava, ukazivala na nezakonit rad pojedinih javnih ustanova, u čemu kako tvrde, prednjači Centar za socijalni rad.

“Ovom ustanovom, iz senke, upravlja Samir Tandir koji je sada najglasniji u optužbama upućenim na račun funkcionera SDP – a i potpredsednika vlade Rasima Ljajića, pokušavajući da ovaj proces predstavi kao političku osvetu”, kaže se u saopštenju .

Iz opštinskog odbora ove stranke podsećaju da su u međuvremenu direktorka i službenica Centra, puštene da se brane sa slobode, ali da se prema njihovim tvrdnjama protiv njih i niz drugih lica iz opštine nastavlja proširena istraga.

“Mediji bliski Tandiru koji se, inače, finansiraju iz opštinske kase, o svemu ovome plasiraju informacije kojim obmanjuju javnost, ne bi li sprali sramotu u koju su uvučene ne samo službenice Centra za socijalni rad, već i Stranka pravde i pomirenja sa svojim koalicionim partnerima. No, javnost treba da zna sve, pa i to da je Samir Tandir sa svojim pomoćnikom lično vozio svedoke u Kraljevo na saslušanje, tako da ne čudi što su neki od njih promenili iskaz. Ovim postupkom izmanipulisani su svedoci koji su ranije pred Javnim beležnikom overili izjavu datu bez ičije prisile i nagovora”.

U saopštenju ove stranke se navodi da su funkcioneri Sandzačke demokratske partije još pre godinu dana upoznali javnost o podnešenim krivičnim prijavama za zloupotrebu i proneveru budzetskih para u Centru za socijalni rad.

“Sada se oni koje smo optužili oglašavaju preko stranačkog medija, bez imalo stida i srama, pokušavajući da krivicu prebace na odbornike i funkcionere SDP – a po onoj narodnoj ’ kriv je onaj ko je video, a ne onaj ko je uradio’. “

Oni su mišljenja da je posebno sramotna zloupotreba Islamske zajednice i njenih imama koji su izvedeni iz dzamija da blokiraju magistralu, a da pri tom, tvrde u saopštenju, “svi oni odlično znaju i ko je krao, i ko je organizovao krađu, i gde je novac završio”.

“Cela predstava nastavlja se dočekom ’nevinih žrtava’, zloupotrebljavajući čak i decu.

Mi iz SDP-a ne likujemo, niti smo slavili bilo čije hapšenje, ali očekujemo od pravosuđa da ovaj slučaj reši do kraja, kao i ostale mnogobrojne krivične prijave. Jer, nismo im mi iz SDP-a pronalazili prozor od 100. 000 dinara, niti smo im mi našli firmu iz Zemuna koja je ? ? ’izrađivala’ Akt o proceni rizika. Zašto bismo likovali zbog izjave svedokinje koja je potvrdila da poklon paket nije vredeo ni 1000 dinara, a plaćen je 3000, i to nabavljen u seoskoj prodavnici u opštini Priboj. Nisu funkcioneri SDP- a prebacivali opštinski novac na račun ’tetkine’ firme, niti je bilo ko od nas reketirao sportske klubove, što su nepobitne činjenice”.

Iz Sandzačke Demokratske partije poručuju “da neće okretati glavu pred kriminalnim radnjama koje se sprovode u opštini i da novac građana ne sme da završava na računima sumnjivih kompanija čiji su vlasnici porodično ili partijski povezani sa ljudima koji vode opštinu. Mi u ime građana insistiramo da se ove i mnoge druge sumnjive radnje ubrzo rasvetle, a da počinioci budu pravedno kažnjeni”, navodi se u saopštenju.


Glas zapadne Srbije/Foto:GZS