PODGORICA – Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp kazala je da rasizmu i drugim oblicima diskriminacije nema mesta ni u fudbalu, ni bilo gde u društvu.

Deni Rouz, fudbaler Gordog albiona, bio je meta rasističkih povika sa tribina stadiona pod Goricom tokom fudbalske utakmice Crne Gore i Engleske, što je juče bilo glavna tema u engleskim medijima.

Zbog ponašanja nekolicine navijača UEFA je pokrenula istragu i postoji velika mogućnost da Fudbalski savez Crne Gore bude kažnjen.

“Cenim izjavu ministra sporta ;Nikole Janovića i ozbiljnost situacije koju svi sa kojima sam danas razgovarala u vezi sa sinoćnim dogadjajima uzimaju u obzir. Rasizmu i drugim oblicima diskriminacije nema mesta ni u fudbalu, ni bilo gde drugo u našem društvu”, navela je Kemp na Tviteru.

Crnogorski ministar sporta Nikola Janović rekao je da se sinoćna fudbalska utakmica Crna Gora – Engleska pokušava predstaviti kao incidentna i dodao da u Crnoj Gori nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam.


Beta