LONDON – Fudbalski klub Čelsi žalio se danas Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa) da su jednog njegovog igrača vredjali na rasnoj osnovi navijači Dinama iz Kijeva tokom utakmice u Ligi Evropa.

Čelsi nije naveo koga su vredjali navijači Dinama, a britanski mediji spekulišu da se radio o tamnoputom Kalumu Hadsonu Odoju. Incident se dogodio u završnici revanš utakmice osmine finala Liga Evropa, prošlog četvrtka, a prijavljen je sudiji na kraju meča.

Čelsi je tada pobedio sa 5:0, a predsednik kluba Brus Bak i generalni sekretar Dejvid Barnard su razgovarali sa delegatom utakmice. “Svesrdno osudjujemo takvo odvratno ponašanje. Očekujemo da Uefa sprovede istragu”, naveo je Čelsi.

Britanski mediji preneli su da su pojedini navijači Dinama oponašali majmunske krike, a bili su smešteni u uglu tribine ispred koje je Čelsi napadao. To je drugi put da Čelsi ima problema sa navijačima Dinama.

Navijači Dinama su 2015. godine uoči utakmice u Ligi šampiona napali najmanje osmoricu navijača Čelsija, većinom tamnopute.

Dinamo je tada kažnjen suspenzijom stadiona na dve utakmice i kažnjen je sa 100.000 evra. Ranije iste godine, Dinamo je delimično zatvorio stadion zbog rasističkih ispada navijača na utakmici sa Evertonom u Ligi Evropa.

Beta-AFP