Emotivne scene iz Istanbula: Navijači se tekbirima oprostili od žrtava na Novom Zelandu (VIDEO)

ISTANBUL – Fudbaleri Fenerbahčea pobedili su u Istanbulu u okviru 26. kola turske Super lige ekipu Sivasspora rezultatom 2:1 i tako se donekle iskupili za poraz od Basaksehira u prošlom kolu.

Međutim, najupečatljiviji trenutak dogodio se pre prvog sudijskog zvižduka na meču, kada su se začuli tekbiri s gotovo do poslednjeg mesta ispunjenog Sukru Saracoglu stadiona, koji prima 50.000 gledalaca.

Navijači Fenerbahčea zajedno s većom grupom gostujućih simpatizera učili su tekbir pred duše ubijenih u jutrošnjem masakru na Novom Zelandu, dok su igrači iskazali poštovanje pognutih glava.

Podsetimo, Australac Brenton Tarrant je usmrtio najmanje 49 ljudi, a još nekoliko ih ozbiljno ranio u dva napada na džamije. Motiv napada bio je verske prirode budući da je napao muslimansku zajednicu u Christchurchu, a ceo pokolj snimao je preko društvenih mreža.

Inače, Fenerbahče je slavio pobedu nakon preokreta. Hurmaci je doveo goste u vodstvo u 73. minuti, a već u sledećem napadu izjednačio je Soldado. Gol vredan tri boda postigao je Ekici četiri minute prije kraja meča.

Fenerbahče je s ovom pobedom skočio na 13. mesto Super lige, dok je Sivasspor na sedmoj pozicji.

VIDEO


Indeks Online/Klix