NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E.D. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju i H.K. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju u podstrekivanju, dok se obojica sumnjiče i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je E.D. 13. marta ove godine, u kasnim večernjim časovima, ispred jednog lokala u Ulici Jošanički kej u Novom Pazaru, uperio pištolj u pravcu tridesetsedmogodišnjeg muškarca, pokušao da ispali hitac i potom pobegao.

Foto:MUP

Uhapšeni H.K. (1986) se sumnjiči da je angažovao E.D. da za novčanu nadoknadu liši života tridesetsedmogodišnjaka, koji mu je dugovao novac.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog H.K. pronašla i oduzela automatski pištolj, marke “škorpion”, koji je kako se sumnja pomenute večeri koristio E.D.

Foto:MUP

Takođe, u prostorijama koje koristi osumnjičeni H.K. nađeno je i oduzeto još pet pištolja, jedna vazdušna puška sa optičkim nišanom, više od 200 komada municije različitog kalibra, više pakovanja patrona za lovačku i vazdušnu pušku, drveni luk sa devet strela i nekoliko noževa.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Indeks Online