NOVI PAZAR – Delegacija Udruženja ”Bosna-Sandžak” iz istanbulske opštine Bajrampaša i predstavnici bosanskohercegovačkog ”Merhameta” posetilu su Novi Pazar.

U Gradskoj upravi sastali su se sa predstavnicima lokalne vlasti. Na sastanku je bilo reči o unapređenju buduće saradnje i zajedničkim projektima, koji se, pre svega odnose na mlade iz Novog Pazara i Sandžaka i mlade iz Turske.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je ovaj sastanak značajnim u smislu unapređenja buduće saradnje. On je podsetio da je najviše Bošnjaka upravo u istanbulskoj opštini Bajrampaša, te da je njihova uloga veoma značajna kada su u pitanju odnosi između dve zemlje, Srbije i Turske, koji su, kako je istakao, iz godine u godinu na sve većem nivou.

”Bajrapaša je naša brartska opština sa kojom imamo izuzetno dobru saradnju, kao i sa Udruženjem ”Bosna – Sandžak”. Na ovom prijateljskom satanku razgovarali smo o različitim projektima kako bi postojeća saranja bila na još većem nivo”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Predsednik udruženja Bosna Sandžak Muhamed Smailagić izneo je zapažanje da se Novi Pazar ubrzano razvija i izrazio zadovoljstvo zbog toga, te najavio brojne zajedničke projekte. Unapređenje saradnje među mladim generacijama, kazao je, imaće prioritet.

Imamo plan da organizujemo posete dece iz Novog Pazara Turskoj i dece iz Turske Novom Pazaru, kako bi oni upoznali svoje korene i na taj način učvrstili buduću saradnju”, rekao je Smailagić.


rtvnp