NOVI PAZAR – Novopazarski bokser koji nastupa za Loznicu Ersan Gurdijeljac pobedio je na poene boksera Metalca Dušana Janjića, čime je doprineo trijumfu svoje ekipe nad timom iz Valjeva u šestom kolu Bokserske lige Srbije.

Dvadesetjednogodišnji Gurdijeljac je u kategoriji do 56 kilograma naneo prvi poraz u ligi jednom od najboljih srpskih boksera, a Loznica je na taj način upisala prve bodove u meču koji je pred više od 4.000 gledalaca u dvorani Lagator rešila u svoju korist rezultatom 12:4.

Posle šest kola, Loznica i Metalac dele prvo mesto u Bokserskoj ligi Srbije sa po 10 bodova i istim međusobnim skorom, jer je u prvom prvenstvenom okršaju istih rivala Metalac u Valjevu takođe slavio sa 12:4.

Gurdijeljac je posle dužeg vremena boksovao kao amater, s obzirom da je od početka prošle godine na profi ringu ostvario pet pobeda u isto toliko mečeva.

S druge strane, Janjić je bokser iz Smederevske Palanke, pre poraza od Novopazarca dobio je sve mečeve u ligi, a početkom marta bio je četvrtfinalista Evropskog prvenstva za boksere do 22 godine u ruskom gradu Vladikavkazu.

On je standardni reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalju na Mediteranskim igrama 2018. godine u španskoj Taragoni.


rtvnp