NOVI PAZAR – Povodom terorističkog napada na Novom Zelandu gde je broj žtrtava dostigao 49, oglasio se narodni poslanik Enis Imamović.

“Današnji dan smo na žalost započeli užasnim vestima i slikama terorističkog napada na dve džamije u Novom Zelandu.

Najiskrenije se saosjećam sa bolom porodica nastradalih žrtava terorističkog napada u Novom Zelandu, želim da im Dragi Allah podari najlepše mesto u džennetu, a porodicama podari snage i sabura, povređenima želim brz i uspešan oporavak.

Mi ovaj terorizam nećemo nazivati “hrišćanski”, zato što terorizam nema veru, nema naciju, terorizam je čisto zlo.

Posebno uznemirujuće je i to što je ovaj teroristički napad sproveden uz zvuke četničkih pesama u kojima se veličaju zločini i zločinci, poput Radovana Karadžića osuđenog zbog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Imajući u vidu sve to, strašne zločine i niz genocida koje su kroz istoriju četnički ekstremisti sprovodili u Sandžaku i Bosni, te njihovo poslednje okupljanje u Višegradu i stravične poruke koje šalju, dokazuju da je četnički pokret nesumnjivo teroristička organizacija, koju treba ozbiljno shvatiti i tretirati u skladu sa tim.
Srbija mora pod hitno zaustaviti reviziju istorije, uloge četničkog pokreta i spriječiti relativizaciju četničkih zločina; to je dužna svojim mladim generacijama koje dolaze.

Činjenica da ponašanje teroriste Bretona Taranta nije ozbiljno shvaćeno i sankcionisano iako je danima ranije na Tviteru objavljivao slike oružja pa čak i svoj manifest, dokazuje da je zbog predrasuda koje vladaju u svetu prema Islamu i muslimanima on iskoristio prostor da u delo sprovede njihov užasni plan.

Ovaj gnusni akt terorizma pokazuje da je zlo svuda prisutno te da čitavo čovečanstvo mora biti budno i ujedinjeno u borbi protiv terorizma i fašizma u svim njihovim oblicima.

Australijski terorista Brenton Tarant je svoj teroristički akt prenosio uživo na fejsbuk profilu i to dokazuje da je ova bolest otišla veoma daleko” – izjavio je Imamović.


Indeks Online