BIJELO POLJE – Teške telesne povrede kod Bjelopoljke Edise Zoronjić mogle su nastati od udarca drvene motke, dužine oko jedan metar i debljine od šest do 10 centimetara.

To je juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu kazala veštakinja sudske medicine dr Ivana Čurović, u nastavku suđenja Pazarcu Dženelu Alihodžiću, optuženom za nanošenje teških telesnih povreda bivšoj supruzi.

Suđenje je nastavljeno nakon što je Viši sud odbio predlog odbrane Alihodžića, koje je tražilo izuzeće sudije Dragana Mrdaka.

“E. Z. je zadobila najmanje 17 udaraca nastalih silinom udarca zamahnutim tupo- tvrdim predmetom”, kazala je Čurović.

Pojasnila je da je oštećena zadobila prelom četvrte i pete kosti doručja desne šake, prelom donjeg okrajka desne ramene kosti i potres mozga.

Ona je rekla da su te povrede pojedinačno teške telesne, a da se zbirno tretiraju kao “obična teška telesne povreda”.

Ona je dodala da je oštećena imala veliki broj krvnih podliva po tijelu.

Čurovićeva je nakon veštačenja priloženih fotografija povređene, zaključila da povrede opisane u medicinskoj dokumentaciji odgovaraju izgledu povreda sa priloženih 29 fotografija.

“Povrede spolja opisane u medicinskoj dokumentaciji po vrsti, lokalizaciji, obliku i veličini odgovaraju povredama na priloženim fotografijama”, dodala je veštakinja.

Sud je odbio predlog branioca oštećene – da se veštači telefonski broj Alihodžićeve sestre Lejle, kojoj je, prema njihovim saznanjima, nakon što je pretukao bivšu suprugu, napisao SMS poruku sadržine: “Ubio sam Edisu, halalite mi”.

Sudija Mrdak kazao je da se priloženi broj ne može veštačiti, jer pripada mreži Srbije i da sud nije ovlašćen da daje naloge stranim operaterima.

Alihodžić se tereti da je 29. novembra, na parkingu Osnovne škole “Risto Ratković”, pretukao bivšu suprugu, zadajući joj drvenom motkom najmanje 17 udaraca, usled čega je zadobila teške telesne povrede.

Suđenje se nastavlja 11. marta.


Indeks Online/Vijesti