BEOGRAD – Fudbaleri Ajntrahta plasirali su se u četvrtfinale Lige Evropa, pošto su večeras u revanš utakmici osmine finala pobedili Inter sa 1:0, a jedini gol postigao je srpski reprezentativac Luka Jović

Ajntraht i Inter su prošlog četvrtka u Frankfurtu igrali nerešeno bez golova, pa je večerašnji trijumf nemačke ekipe bio dovoljan za plasman u četvrtfinale.

Gol odluke postigao je srpski reprezentativac Luka Jović koji je u šestom minutu iskoristio grešku defanzivca Milana Skinijara, oduzeo mu loptu, izašao sam ispred Samira Handanovića i u situaciji “jedan na jedan” ga prebacio i zatresao mrežu Intera.

U nastavku susreta igralo se otvoreno, imala su oba tima nekoliko solidnih situacija pred golom rivala, ali su mreže mirovale do kraja.

Srpski reprezentativci, Jović i Filip Kostić odigrali su celu utakmicu za Ajntraht, dok je Mijat Gaćinović zamenjen u 59. minutu.

Plasman u narednu fazu obezbedio je i Arsenal, koji je uspeo da se revanšira Renu za poraz od 3:1 prošlog četvrtka, te rezultatom 3:0 na domaćem terenu došao do naredne runde.

Golove za Arsenal postigli su Pjer-Emerik Obamejang u petom i 72. minutu i Ejnzli Mejtland-Najls u 15.

Viljareal je ukupnim rezultatom 5:2, nakon večerašnjih 2:1 eliminisao Zenit iz Sankt Peterburga, a jedini gol za ruski tim postigao je Branislav Ivanović.

Strelci za Viljareal prethodno su Djerar Moreno u 29. i Karlos Baka u 47. minutu.

Ajntraht, Arsenal i Viljareal će se tako u petak od 13.00 u Nionu naći na žrebu za četvrtfinalne i polufinalne utakmice Lige Evropa.


Beta