BEOGRAD – Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora i autoputa Beograd – Sarajevo predstavlja početak novog investicionog ciklusa u infrastrukturi Srbije vrednog 5,2 milijarde evra.

Ona je u intervjuu za list Blic navela da se o gradnji Moravskog koridora dugog 110 kilometara pregovara sa američkom kompanijom “Behtel” i da je investicija vredna 800 miliona evra.

“To je centralni koridor Srbije i pokriće region u kome živi 500.000 stanovnika i gde radi više od 20.000 malih i srednjih preduzeća, povezaće turističke centre, od kojih očekujemo mnogo veće prihode”, navela je Mihajlović.

Ona je za autoput Beograd – Sarajevo kazala da se radi o deonici dugoj 17 kilometara sa novim mostom preko Save, kao i da je investicija vredna 220 miliona evra.

“Prvo ćemo graditi most koji je najzahtevniji i zato cela deonica toliko košta. Izvodjač je turska kompanija “Tašjapi”, a u ugovoru stoji da će biti završena za dve i po godine”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da se početkom aprila očekuje nastavak gradnje deonice od Preljine do Požege na Koridoru 11.

Beta